dimarts, 24 de desembre del 2013

CINEMA: Lucifer Rising (Kenneth Anger - 1972)

Torna el cinema musicat en directe a L’Antic Forn de Vallcarca.
En aquesta ocasió tindrem la projecció de la pel•lícula de Kenneth Anger “Lucifer Rising” (1972) musicada durant la projecció per GYAKUSATSU.
Obrirà la sessió uns veterans de l’escena experimental i audiovisual barcelonina C-UTTER.


17-01-2013 L'Antic Forn de Vallcarca (Barcelona)
A les 19:30 hores
Sòcies/Socis: 3 Euros
No sòcies/socis: 4 Euros

LUCIFER RISING

Títol: Lucifer Rising
Director: Kenneth Anger
Intèrprets: Kenneth Anger, Donald Cammell, Marianne Faithfull, Myriam Gibril
Música: Gyakusatsu -2013-
Any: 1972
Duració: 28:11
Color: Color
Pais: UK + Alemanya de l'Est

GYAKUSATSU + C-UTTER

***********


Un prodigi d'edició i muntatge on concorren la iconografia pulp , el fetitxisme més bizarro , la psicodèlia i un esperit transgressor tan fascinant com la seva original posada en escena . La banda sonora de la pel • lícula va ser inicialment composta pel guitarrista Jimmy Page però a causa de circumstàncies no aclarides va ser al final descartada en benefici de l'obra de Bobby Beausoleil , un dels membres de la Família Manson .
L'any 1981 , després de vint anys de centenars de rumors , històries boges i anècdotes extravagants es va estrenar el film més representatiu de Kenneth Anger " Lucifer Rising " .
Per parlar del procés d'aquesta pel • lícula hem de remuntar-nos als anys seixanta , quan Anger va idear una pel • lícula que reunís la seva obsessió per Aleister Crowley , l'ocultisme , la simbologia més estranya, els ovnis , l'antic Egipte i l'adveniment de la Nova Era .
El seu millor amic ( i amant segons moltes fonts ) Bobby Beausoleil seria l'encarregat de compondre la música per a la pel • lícula i al mateix temps protagonitzaria el film . Però per motius que mai es van saber, tots dos van tenir una gran baralla i Beausoleil va robar el metratge del film i el va enterrar en algun lloc del desert .
Kenneth Anger va contactar amb Mick Jagger pel paper protagonista , el de Llucifer , però a causa de la seva negativa es va haver de conformar amb el seu germà , Chris Jagger .
La relació entre el director i l'actor va ser molt complicada , l'endemà de l'arribada de Chris a Egipte , Anger el va enviar de tornada a Londres .
El paper de Lilith ho va acceptar Marianne Faithfull , que després de finalitzar el seu compromís cinematogràfic no va dubtar a titllar Anger de deïficat , mal director , ignorant i assassí . Això últim a causa d'una seqüència que va tenir lloc a Alemanya on Faithfull va haver de pujar més de dos-cents graons d'un temple neolític amb el sol sobre el seu cap i desfeta per la síndrome d'abstinència després d'abandonar l'heroïna .
A la pel • lícula es pot veure com després d'arribar al més alt del temple , trontolla i gairebé es desmaia . Va ser ingressada en un hospital per commoció cerebral i el que no va poder creure és que Anger utilitzés aquesta presa per al muntatge definitiu .


*************


C-UTTER

C-Utter és un artefacte explosiu compost per dos cossos en rebel•lia permanent, es concep com un projecte creatiu d’exploració sonor visual i polític seguint l’ètica i els valors del Fes-ho tu Mateix. Des de la seva creació, a finals de 2005 i fins a l’actualitat, han editat divers material en diferents formats, en gran part, treballs elaborats a partir de la camaraderia i improvisació, i en la seva totalitat, edicions auto produïdes per petits segells de l’Underground més infecte .
Els seus aquelarres sonors han pogut ser presenciats en diverses ciutats de la geografia estatal, europea i fins i tot es van atrevir a creuar el toll per realitzar una gira per Argentina i Xile el 2011, on les performances eren transmeses per canals de streaming i anaven acompanyades de tallers de transmissió de ràdio DIY. emissió online i podcasting.
En l’actualitat el seu show es basa en la construcció i deconstrucció d’atmosferes sonores envolvents, a partir de camps magnètics i freqüències de ràdios d’ona curta modificades per l’ocasió amb resultats efímers,caotics, turbulents i extrems.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada