dilluns, 13 de gener del 2014

TALLER SÍMBOLS DEL COS: del peu d'Èdip fins al pèl de Samsó


Impartit pel terapeuta i docent Claudio Cardone



Dissabte, 15 de febrer
D' 11.30 a 15 hores

20 Euros (Per a sòcies/socis)
25 Euros* (No sòcia/soci)


Inscripcions i informació: ecosbcn@gmail.com

Inscripcions obertes!






Cada part del nostre cos representa alguna cosa: un símbol
. Tota la vida i tota la realitat es pot interpretar a través de símbols: és una manera de conèixer la realitat. Els símbols són moltes vegades universals, compartits i inconscients, arquetípics.

- Què ens comunica el cos a través dels seus símbols?
- Què significa quan una part del cos està alterada o afectada per un trastorn?
- Quin "conte", quin mite hi ha darrere de cada part del nostre cos?

En el taller, a través d'una anàlisi segons principis de Medicina Xinesa i la Càbala, s'intenta donar explicacions sobre aquests aspectes tan profunds i antics del nostre cos, i encara increiblement actuals i útils per comprendre la nostra propria naturalesa i actituds.

La Càbala i la filosofia xinesa ofereixen un punt de vista original i profundament simbòlic de l'home i del seu entorn, tan espiritualment ric com extremadament lògic. En aquest taller anem a descobrir quant pot ser de racional - i no només encantador - veure el món des d'una perspectiva simbòlica. És útil perquè els símbols funcionen, i constantment a través d'ells modelem tota la nostra realitat.

Aquest taller es dirigeix a TOTA PERSONA, perquè qualsevol persona podria estar interessada a aprendre una visió diferent del món, i no perquè hagi de ser més veritable o més plaent. És perquè, com deia Niels Bohr, un dels fundadors de la mecànica quàntica: “El contrari d'una veritat no sempre ha de ser una mentida, sinó per contra, pot ser una altra profunda veritat”.

Temari:

- Cel, Terra, Home: dimensions cosmològiques
- Què són els símbols? Què poden explicar? Perquè el símbol “mai falla”?
- Parts del cos: peu, cames, turmells, genolls, pelvis, abdomen, tòrax, braços, colze, canell, mans, coll, cap. Conjunt simbòlic relacionat amb cada part del cos.
- Postura i símbols: el gep del funcionari, l'esquena del manager, els peus de l'indecís.. exemples pràctics i conceptes generals.
- Explicació simbòlica d'algunes malalties
- Elements de Medicina Xina: Yin / Yang: els arquetips simbòlics "de base"
- Exemples amb personatges famosos del cinema, de la política, etc: com la persona i el personatge reflecteixen els símbols corporis.
- La columna vertebral: com el desenvolupament de la personalitat es manifesta en la columna.
- El mite, l'individu, el personatge: si cada vida és un conte, com és el conte de la nostra vida? Anem a descobrir-ho”.

El terapeuta Claudio Cardone compta amb una àmplia formació en Medicina xinesa, a més d'utilitzar també alguns coneixements de Qabbalah, PNL i neurofisiologia (la seva especialització universitària).

Contacte
: cardone.claudio@gmail.com  web: http://www.nominaomina.org/es

*Inclou quota anual de l'associació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada