dimarts, 23 de febrer del 2016

Rostres de la Mediterrània



L'ANTIC FORN DE VALLCARCA presenta:
ROSTRES DE LA MEDITERRÀNIA

Obres de diversos artistes d'arreu del món sobre el drama dels refugiats.
Del 4 de març al 22 de d'abril del 2016

INAUGURACIÓ
04-03-2016 a les 19:30 hores

FINSSAGE + XERRADA
22-04-2016 a les 20:30 hores

Entrada lliure
Cal fer-se sòcia/soci

L'exposició 'Rostres de la Mediterrània', composada per obres fetes per artistes de més de 15 països que parlen de les persones mortes i desaparegudes a les portes europees, arriba divendres 4 de març a l'Antic Forn. Es tracta d'una exposició comissionada per Stop Mare Mortum, una plataforma que busca visibilitzar i enfocar, des d'un punt de vista crític, les cares fictícies d'algunes de les 30.000 persones que, des de l'any 2000, han mort al Mediterrani en l'intent del somni europeu.

Entre els artistes que cedeixen obres a l'exposició destaquen personalitats de diferents parts del món com ara en Yorgos Konstantinou, la Susanna Campillo, en Solomon Barkis, la Dolors Ferrer, en Jagoba Lekuona, l'Àngel Sánchez, en Tomek Giovanis, l'Alexandra Crosszeria Milakovic Podgorica o en Josep Grifoll. Alguns dels rostres transmeten la desesperació del viatge, tot i que altres expliquen històries d'esperança i fortalesa. Són rostres viatgers, molts de refugiats, d'immigrans i cares del present i del futur que, per a molta gent, només són números dins d'unes estadístiques a les que Europa gira l'esquena. Davant d'aquesta situació, la plataforma critica la deshumanització que s'està produint a l'hora de parlar d'aquestes morts. Són persones, i com a tals, se les ha de veure i respectar.

ACCIÓ PARTICIPATIVA I OBERTA

Vols participar en l'expo?

PINTEM els rostres de la Mediterrània, aquella Mediterrània que volem, que ens agermana, que ens fa lliures, respectuosos… Omplim-la de sensacions i emocions. Pintem-la com la voldríem veure, com la imaginem. Envia el rostre que has creat en resolució de 300dpi a art.stopmaremortum@gmail.com

Descarregueu-vos la imatge de base i endavant!

XERRADA-DEBAT (INAUGURACIÓ)

El mateix dia de la inauguració comptarem amb una xerrada-debat a les 20.30 hores a càrrec de la Beatriu Guarro, membre de Stop Mare Mortum:"Política europea contra les persones refugiades. El cas de Lesbos"on ens explicara el viatge a Lesbos que ha fet un grup d'activistes de la plataforma fa un mes.


XERRADA-DEBAT (FINISSAGE)

Per tancar l'expo el finissage comptarà amb una xerrada-debat divendres 22 d'abril a les 20.30 hores a càrrec de Toni Borrell, membre de Stop Mare Mortum: "Crisi humanitària a la Mediterrània: responsables i solidaritat" i la projecció del documental de Fotomovimiento.org 'Los Muros de Europa', de 25 minuts sobre la repressió de la UE sobre els refugiats i la seves condicions per falta de voluntat política.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada