dimecres, 13 de febrer del 2013

TALLER DE BIODANSA I DESENVOLUPAMENT HUMÀ



Taller de Biodansa i desenvolupament Humà 
 Quatre Mòduls Teòric Vivencials

05/03 - Principi Biocèntric: reconeixement dels meus potencials
12/03 - Ser amb altres: la poètica de la trobada humà
19/03 - Ser sent: desenvolupament de la identitat en el context.
26/03 - Jornada d'integració i tancament: Creativitat i vida (s'incorporaran elements de plàstica per al desenvolupament d'altres llenguatges expressius)

UNA TROBADA AMB LA SAVIESA INTERIOR

SOM EL NOSTRE COS, una unitat on el psíquic, el mental i l'emocional funcionen relacionats entre si, en una mena de dansa amb una harmonia que hem de cuidar per poder desplegar els nostres infinits recursos.
L'ésser humà comporta la necessitat de triar constantment què fer amb la seva existència, en un context que no sempre possibilita el seu desenvolupament, el seu equilibri bio-psico-emocional, les tensions quotidianes afavoreixen l'aparició de "malalties de civilització: estrès crònic, depressió, ansietat, fòbies, addiccions (estimulants, psicofàrmacs, joc, treball, relacions afectives disfuncionals, etc.) només per enumerar algunes formes de patiments individual i social.
Desenvolupada per Rolando Toro (1924-2010), psicòleg i antropòleg xilè, és un sistema Holístic que promou la integració Humana, Renovació orgànica, Reeducació Afectiva i la Rehabilitació Existencial.
Biodansa té la seva inspiració en els orígens més primitius de la dansa. La dansa és un moviment profund que sorgeix del més entranyable de l'ésser humà. És moviment de vida, ritme biològic, ritme del cor i de la respiració, impuls de vinculació a l'espècie, moviment d'intimitat
La proposta és iniciar un procés d'integració i evolució personal, una trobada amb si mateix, amb la saviesa interior per descobrir nous i resilients * sentits a la vida. Obrir canals d'expressió a les nostres capacitats vivencials innates, els nostres potencials genètics (vitalitat, afectivitat, sexualitat, creativitat i transcendència) mitjançant vivències integradores promogudes per la música, el cant, el moviment i situacions de trobada en grup, és donar-se la possibilitat de modificar les maneres d'afrontar la quotidianitat, i encara en l'adversitat recuperar el gaudi, l'alegria de viure i l'harmonia amb un mateix i el seu entorn.
No cal tenir coneixements de dansa, aptituds per al moviment ni per a l'activitat física.

* RESILIÈNCIA: Capacitat de l'ésser humà per fer front a les adversitats de la vida, superar-les i ser transformat positivament per elles "(Edith Grotberg, 1998)

Limitació de places
MAJOR INFORMACIÓ: 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada